top of page
  • Yazarın fotoğrafıAnkara Asus Servisi

Asus Laptop Upgrade - Ram, Harddisk, Ssd

Asus laptoplar için upgrade hizmetlerimiz arasında ram yükseltme, harddisk değişimi, hdd harddiskten ssd harddisk için geçiş hizmetlermiz bulunmaktadır. Peki Asus laptoplar için hızlandırma işlemleri nasıl yapılmaktadır ? Asus Laptop Servisi merkezimizde bunu düşünürken öncelikle performans/ihtiyaç değerlendirmesi yapmaktayız. Örnek olarak Laptop bilgisayarlarınızda intel i5 işlemci, 4gb ram, ve harici 1GB ekran kartı olduğunu varsayalım. Böyle bir bilgisayarda normal program işlemlerinizi çalıştırırken veri işlenmesinde önemli rol oynayan işlemci, dahili bellek(ram) ve harddisk için çalışma biçimleri ne kadar uyumlu ve yüksek olursa işlemleriniz o kadar hızlı olur. Yanii var olan 4gb ram için öncelikle kullandığınız işletim sistemi yani windows kendi çalışma ve görevleri için 2gb olarak kendine alan ayırmaktadır. Geriye kalan 2 gb ram sizin programlarda ve bilgisayarınızı kullandığınız anda devreye girmektedir. Bu durumda bilgisayarınızın işlemcisi yüksek olsa dahi dahil ram bellek için ayrılan alan az olduğu için işlemleriniz yavaş olacaktır. Burada ram bellekten, işlemciye gönderilen veri ve bilgisayara yazılan veri hızı ne kadar yüksek olursa bu performansı dengelemiş olursunuz. Bilgisayarların asıl kasma nedenleri bunlardır diyebiliriz. Asus Laptop Upgrade (Asus Laptop Yükseltme) işlemlerinde önceliğimiz ram yükseltme ve harddisk değişimi diyebiliriz. Zamanla kullandığınız eski nesil harddiskler veri yazma hızları olarak düşüş yaşamaktadır. Bu durumda önceliğimiz laptop bilgisayarlarınızı SSD yani yeni nesil harddisklere geçirmektir. Bu durumlarda bilgisayarlarınızın açılış hızlarından dosya-veri işleme hızları ortalama 3 kat artacaktır. Laptop hızlandırma, laptop upgrade işlemleri için servisimize gelerek ücretsiz tespit yapabilir, ihtiyacınız olan laptop revizelerini aynı gün yaptırabilirsiniz.


Asus laptop ve notebooklar için upgrade yani yükseltme hizmetlerimiz bulunmaktadır. Asus laptoplar için ram yükseltme, harddisk ve ssd harddisk değişimi işlemleri yapılmaktadır.
Asus Laptoplar için Upgrade İşlemleri

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Asus Laptop Sarj Soketi Tamiri

Ankara Asus Servisi merkezimizde asus laptopların sarj soketi değişimi ve tamir hizmeti garantili yapılmaktadır.

Asus Laptop Servisi Ankara Çankaya

Firmamız Ankara'nın Çankaya ilçesinde Asus laptop servisi hizmeti vermektedir. Tüm asus laptop ve notebooklar için garantili teknik servis hizmeti verirken her zaman önceliğimiz müşteri memnuniyeti ol

bottom of page