top of page
  • Yazarın fotoğrafıAnkara Asus Servisi

Asus Laptop ve Notebook Genel Sorunlar 2019

Merhaba,

Bu yazımızda servisimize gelen müşterilerin sıklıkla rastladığı asus laptop sorunlarını sizler için sıralayıp çözümleri hakkında bilgi vereceğiz. Günümüzde laptop bilgisayar piyasasında oldukça yüksek pazar payına sahip olan asus laptoplar için Ankara'da teknik servis hizmeti vermekteyiz. Peki Asus Servisi Ankara merkezimizde gelen asus laptop ve notebook sorunları nelerdir ?


S1 - Asus Laptop Menteşe Kırılması, Kasa Tamiri

Asus Laptop Menteşe ve Kasa Tamiri

Özellikle bir çok laptop bilgisayarda olduğu gibi asus laptoplarda da yaygın olan problemlerden biri menteşe kırılmasıdır. Laptopda kasa ve ekran arasındaki bağlantı noktaları olan menteşeler çarpma, düşme ve darbe sonucu kırılabilmektedir. Bu tür durumlarda eğer ekranda hala görüntü varsa ekrana zarar gelmeden Asus Teknik Servisi merkezimizi arayarak veya direkt gelerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Servisimizde bu tür durumlarda önceliğimiz her zaman asus menteşe tamiri işlemi yapıp durumu daha az masrafla çözmektir. Ancak bazı durumlarda yapılacak işlem kalıcı bir çözüm olmayacaksa müşterilerimize bu durum hakkında bilgi verip asus laptop kasa değişimi işlemi yapmaktayız.


S2 - Asus Laptop Açılıyor Ancak Görüntü Gelmiyor ?


Bu sorunun aslında birden fazla cevabı vardır. Öncelikle laptopu farklı bir monitör veya televizyona bağlayıp görüntü almayı denemelisiniz. Eğer farklı bir ekranda görüntü alabiliyorsanız sorunun kaynağını belirlemek daha kolaydır. Böyle bir durumda farklı bir ekrana görüntü geliyorsa sorun yüksek ihtimalla led veya lcd panelden kaynaklıdır. Eğer farklı bir ekranda yine görüntü vermiyor ise sorunun ekran kartında olması muhtemeldir. Eğer cihazınızda harici bir ekran kartı varsa servisimizde bu ekran kartının arıza tespiti yapılır. Onboard ekran kartına geçiş yapılıp görüntü geliyorsa testlerden sonra size durum hakkında bilgi verilir. Sorun ekran kartında ise, Asus Servisi Ankara merkezimizde Asus ekran kartı tamiri veya ekran kartı chip değişimi gibi hizmetler garantili olarak yapılmaktadır. Sizin onayınız ile arıza tespit ardından cihazınız onarılacak ve size teslim edilecektir.


S3 - Asus Laptop Açılmama Sorunu


Eğer cihazınız batarya ile veya sarja takılı iken yinede açılmıyorsa sorun birden fazla kaynaklı olabilir. Öncelikle bunun için servisimizde cihazın elektrik değerleri ölçülmelidir. Bataryadan veya sarj cihazı ile anakarta elektrik düzgün ulaşıyor mu ? Düzgün ulaşıyorsa sorun güç entegresi veya direkt olarak anakarttan olabilir. Bunun için evde maalesef uygulayabileceğiniz pek bir çözüm veya yöntem yoktur. Böyle bir durumda direkt bize ulaşın size verilecek bilgiye göre servisimizde ücretsiz arıza tespit yaptırabilirsiniz. Asus Teknik Servisi olarak asus anakart tamiri ve değişimi hizmetlerimiz bulunmaktadır. Servisimizde tüm asus model anakartlara tamir hizmeti verebilecek kapasitede teknik donanım ve uzman teknisyen kadrosuna sahip durumdayız. Bu sebeple çoğu zaman değişime gerek kalmadan anakart veya olan herhangi bir donanımsal sorun hızlıca garantili olarak çözülecektir.


S4 - Asus Laptop Sıvı Teması

Asus Laptop Sıvı Teması Çözümü

Servisimize sıkça gelen problemler arasında 4. sırada da laptoplara dökülen çay veya su gibi sıvı teması durumları yer almaktadır. Böyle bir durumda öncelikle yapmanız gereken cihaz hala açık durumdaysa kapatmak ve bataryayı çıkartmaktır. Ardından cihazınızın dış yüzeyindeki sıvıyı temizleyerek veya saç kurutma makinesi ile klavye üzerinden gerekli kurumayı yapmalısınız. Ancak bütün bunları yaptıktan sonra anakartta oluşabilecek oksitlenme için servisimizden bilgi alabilir ve kontrolünü yaptırabilirsiniz. Özellikle laptoplara dökülen içecek veya sıvı asitli ise anakartın bağlantı yollarına yani baskı devresindeki bazı yollara zarar vermektedir. Aynı gün olmasa daha bir veya iki gün sonra cihazınız aniden kapanabilir veya herhangi bir entegrenin yanması durumu söz konusu olabilir. Bu sebeple bu tür durumlarda laptopu temiz bir şekilde kurulasanız dahi anakartın detaylıca temizlenmesi için servisimizden destek alabilirsiniz. Böylece oluşabilecek daha büyük problemlerin önüne geçmiş olursunuz.

21 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page